HOME TOUR: KITCHEN

We gaan gewoon verder met de Home tour. Hier is deel 2. De keuken.

Toen we ons mini paleisje op internet tegen kwamen twijfelde we heel erg. De keuken zag er zo klein uit en een eettafel in de woonkamer wilde we ook niet. Het huis was wel op een ideale locatie en had een leuk prijskaartje. We besloten toch maar te kijken. Guess what? De keuken was gewoon verkeerd op de foto gezet. Er past gewoon een eettafel in de keuken. Ook handig is het kleine balkon wat aan de keuken zit. Dit is een extra balkon, we hebben er ook één aan de voorkant. Maar ideaal om de frituurpan of airfryer neer te , hebben we die lucht niet in huis. De kast op het balkon is weer makkelijk als extra opslagruimte.

De oude keuken vonden we wel echt verschrikkelijk en de vloer moest er ook uit. Dit is de nieuwe keuken. Lekker strak, wit, modern en een beetje industrieel door het betonnen keukenblad.

Ik vertelde al dat een tv meubel zoeken echt verschrikkelijk was. Nou, een eettafel zoeken was ook geen pretje. We vonden beide niks leuk. Een week voordat wij de sleutel kregen ging ik lunchen met mijn schoonmoeder. We kochten nog wat laatste dingentjes en besloten nog een rondje door de Casba te lopen. Ik liep letterlijk tegen deze tafel aan. Het was liefde op het eerste gezicht. Deze tafel moest en zou in ons huis komen te staan. Gelukkig vond Roy de tafel ook geweldig. Nu staat deze betonnen beauty the shinen in onze keuken.

De suikerpot op het aanrecht, en de ingelijste brief in de kubus zijn van mijn opa en oma. Mijn oma spaart  zakjes suiker van over heel de wereld. Al zo lang wilde ik oma’s suiker pot. Niet om de suiker op te maken, want dat doet mijn oma ook niet. Maar gewoon omdat elk zakje suiker een herinnering is van een plek, en gebeurtenis. Ik kreeg de pot voor mijn verjaardag een paar jaar geleden, en oma is weer druk aan het sparen in een nieuwe pot! De brief komt van mijn opa, die schreef hij op de achterkant van een menu kaart. Ik wilde zo graag iets van hun in mijn huis verwerken, aangezien zo ook op mijn lichaam staan. Elke ochtend denk ik aan hun als ik mijn dag begin met een kopje koffie.

Wat vindt jij van onze keuken? Zie je nog steeds de moderne industriële invloed?

 

Share: