MIJN SKINCARE ROUTINE

Niks is zo belangrijk als een skincare routine. Ik heb ook in behoorlijk veel producten geïnvesteerd voordat ik de juiste vond. Een slimme beauty guru ben ik dan ook echt niet. Ik luister altijd netjes naar mijn schoonheidsspecialist, she’s good, she knows stuff. Maar ik kan jullie wel vertellen wat voor mij werkt, en wat ik fijn vind om te gebruiken. Als echte OCD’er heb ik dan ook een mooi lijstje in de badkamer hangen wat ik welke dag gebruik….

OCHTEND

Na 3 keer snoozen verplaats ik mij eindelijk naar de badkamer. Ik doe elke ochtend hetzelfde:
FACE WASH – ik was mijn gezichtje met de Clinique face wash. De wash schuimt goed. Lekker fris!
EXFOLIATOR – Deze clearingfying lotion verwijdert dode huidcellen en zorgt er voor dat mijn huid zacht en glad is.
MOISTURIZER – De 2 stappen hiervoor kwamen uit de Clinique 3-stappen-plan. Toch gebruik ik niet die moisturizer in de ochtend. Hij is gewoon te vet voor mij, en laat mijn huid eind van de ochtend al glimmen. Vandaar de Hydroblur moisturizer van Clinique.

AVOND

Na het verwijderen van mijn make-up, wat ik met micellair water van Garnier doe, is het weer tijd voor de 3 stappen*.
FACE WASH – Lekker nog even extra schoon na het verwijderen van mijn make-up
EXFOLIATOR – Geeft weer even een opfrisser en zorgt dat mijn huid klaar is voor de moisturizer
MOISTURIZER – Nu gebruik ik wel de moisturizer uit het 3 stappen plan. Hij trekt vrij snel in. Ik haat het als ik blijf plakken aan mijn kussen.

EXTRA’S

CLAY MASK – Anti-Blemish Solutions™ Oil-Control Cleansing Mask gebruik ik onegeveer 2 keer per week. Hij voorkomt puistjes, verstoppingen en een glimmende huid. Lekker even me-time. Ik gebruik hem in de avond tussen mijn exfoliator en moisturizer in
SURGE MASK – Moisture Surge overnight mask is heerlijk. Het masker werkt verzachtend en geeft even een vochtboost aan je huid. Ik gebruik hem 1 a 2 keer per week over mijn moisturizer heen. Hij moet wel wat langer intrekken, maar ik vind het ‘t waard!
SCRUB – De Exfoliating scrub is een wat grovere scrub die ik 1 keer per week gebruik. Na het afspoelen voelt heel je huid koud en fris aan. Ik vind dat zo lekker! Scrubben doe ik vaak onder de douch, na het af halen van mijn make-up en voor mijn face wash.
BLACKHEAD EXTRACTOR* – Dit item is vrij nieuw bij zowel Clinique als in mijn collectie. Ik had een paar testertjes gehad en was er helemaal weg van. Ik kan nog al last hebben van hormonale blackheads rond mijn mond en kin. Dit is een geweldige oplossing! Het serum wordt warm als je het met water mengt, waardoor je poriën opengaan. Vervolgens kan je met de applicator en ronde bewegingen overheen maken. De applicator haalt alle vuil uit je poriën!

Het zal je niet ontgaan zijn: ik ben een echt Clinique fan. Ik begon met het 3-stappen-plan. Dit waren eindelijk producten die wat voor mij huid deden, en waar ik niet slecht op reageerde. Ik weet gewoon dat als ik Clinique koop ik er niet slecht op reageer. Natuurlijk werkt het ene product beter dan het andere, dat zal voor iedereen verschillend zijn. Deze routine en mijn 6-wekelijkse afspraken bij de schoonheidsspecialist werken voor mij het beste. Mijn huid was echt slecht, vocht arm en vol rode vlekjes en pukkeltjes. Het heeft ook even geduurd, maar mijn huid wordt er echt alleen maar beter op!

*Items of links zijn gesponsord

Share: