WAT TINDER VOOR MIJ HEEFT BETEKEND

Ergens rond 2014 was het daar ineens de heerlijkste meest oppervlakkigste dating app ever. Tinder. Deze hype kon ik natuurlijk niet overslaan. Mijn duim werkte over uren. Op school, thuis, de gym en zelfs op verjaardagen. Een paar zijn een paar dates uitgekomen, super awkward. In het echt vielen die jongens ineens heel erg tegen. Is online daten dan toch niet voor mij?

Ik merkte heel erg dat het vaak alleen om oppervlakkige relaties ging. Daar was ik niet naar opzoek. Maar was ik dan opzoek naar een serieuze relatie? Ik wist het niet. Ondertussen waren de complimentjes over mijn uiterlijk niet vervelend. Toch merkte ik dat ik juist behoefte had aan diepte, complimenten over mijn intelligentie. Geen physical attraction maar emotional connection.

Na een tijdje werd het steeds minder leuk en ging ik het uitverveling doen. Samen met een paar vrienden verzonnen we de gekste verhalen die we dan aan mijn match wijsmaakte. Ik heb iemand wijs gemaakt dat ik gecertificeerd Sprinter spotter(ja die van de NS) ben. How cray-cray?

In de zomer van 2015 had ik een heerlijk dagje met Florens. We hadden het over relaties en weet ik het allemaal. Florens was vast beraden om Tinder weer te installeren op mijn telefoon en de perfecte match te vinden. Dat was even lachen, maar als snel waren we afgeleid door het eten en de wijntjes.

Later die avond in mijn bed heb ik stiekem nog even zitten swipen. Ik was met niemand een gesprek aan gegaan. Geen van de gespreken trok mijn aandacht. De volgende dag was ik vroeg op gestaan met mijn ouders om Game of thrones te kijken(die hard fans). Dit postte ik op mijn Tinder-snapchat-functie-iets. En tot mijn verbazing reageerde er een onwijs knappe gozer op die foto. Al snel wisselde we nummers uit en gingen we over naar Whatsapp. Dit was de dood voor de Tinder app op mijn telefoon.

Nu bijna twee jaar later is mijn leven zo veranderd. Wij zijn nog steeds happy in love. Ik ben veranderd. Mijn toekomst is veranderd. Van een toekomst als eenzame katten lady naar een toekomst als powerwoman met hubby en kids. Ik heb doelen gesteld, ontdekte wie ik nou werkelijk was en wie ik wilde zijn. Dit is niet door Roy, maar vanwege Roy. Ik had nooit een duidelijk beeld van de toekomst, maar samen hebben wij dat beeld gecreëerd. Zo wist ik welke stappen ik moest nemen om tot dat beeld te komen. En dat allemaal door een appje? Grappig dat zo een klein iets zo veel effect op je leven kan hebben.

Heb jij ooit Tinder gehad?

Share:

5 Reacties

 1. Emma Verbeke
  10/10/2017 / 14:09

  Echt een leuk artikel! Toen de hype net begon deed ik het samen met vriendinnen in de les uit verveling. Toch heb ik er uiteindelijk wel mijn vriend ontmoet, en ondertussen zijn we 3,5 jaar samen. Ondanks dat ik niet bewust via de app op zoek was…

 2. 10/10/2017 / 16:38

  Toen het net uit was met mijn ex-vriend zei een vriendin van mij dat ik Tinder moest proberen. Wat je daar allemaal van voorstellen enzo krijgt! Niet normaal… Maar uiteindelijk heb ik toch mij nieuwe vriend daar leren kennen en zijn we ondertussen al meer dan een jaar gelukkig samen 🙂

 3. 10/10/2017 / 16:44

  Ik heb mijn huidige vriend naar links geswiped op Tinder enkele weken voor ik hem IRL ontmoette, haha! Via Tinder heb ik enkele leuke gesprekken gehad, maar dan bleek het dat die jongen in het echt heel anders was dan online. Uiteindelijk gebruikte ik Tinder eerder tegen verveling (of voor bevestiging) dan waarvoor het bedoeld is.

 4. Derek Westervelt
  10/11/2017 / 02:41

  Leuk om te lezen dit! Ik heb inmiddels ook alweer bijna 2,5 jaar een relatie met mijn vriend die ik via Tinder ken!

 5. Trudy Danso
  10/11/2017 / 10:09

  Aaah ik heb mn vriend ook via tinder ontmoet. We gaan inmiddels al bijna een jaar 🙂